Scasonin tuotekehitys toimii etupainotteisesti, sillä pyrimme ennakoimaan nasta- ja rengasvalmistajille asetettavia uusia määräyksiä.

Teemme etukäteen tuotekehitystä ja tuotteita omista lähtökohdistamme. Tästä tuotekehityksestä hyötyvät kaikki asiakkaamme, jotka tarvitsevat räätälöityjä nastoja. Tällä hetkellä meillä on kehitteillä oma erikoisnasta, joka kuluttaa vieläkin vähemmän tietä kuin nykyiset nastat. Suorituskyky jopa paranee mutta samalla kehityksen alla oleva erikoisnasta pystyy vastaamaan uusimpiin, tiukkoihin määräyksiin ja vaatimuksiin.

”Tarkempia yksityiskohtia emme voi vielä paljastaa. Sen voimme kertoa, että kehityksessä oleva nasta pystyy vastaamaan asetettuihin raja-arvoihin erinomaiset pito-ominaisuudet säilyttäen”, varatoimitusjohtaja Eero Mäkitalo Scasonilta sanoo.

Kehitys ei lepää koskaan

Tuotekehitys on sekä asiakaslähtöistä että Scasonin omaa. Perustutkimusta tehdään koko ajan ja tälläkin hetkellä käynnissä ovat rengas- ja nasta yhdistelmien suorituskykytestit, joiden tulosten perusteella suunnitellaan uusia tuotteita.

”Pystymme vastaamaan nasta-asetusten kiristyviin vaatimuksiin. Renkaat ja nastat kehittyvät molemmat ja kehityssuunnan määräävä tekijä on ympäristöystävällisyys. Nykyaikaiset nastat ovat pieniä ja keveitä, jolloin tien kuluminen on huomattavasti pienempää kuin aikaisemmin.”

Optimaalinen yhdistelmä

Pääperiaate erikoisnastan suunnittelussa asiakkaalle on yhteensopivuus. Tämä tarkoittaa sitä, että nasta ja rengas kehitetään toisilleen sopiviksi. Kun talvirengas kestää keskimäärin usean talvisesongin ajomäärän, on myös nastan kestettävä koko tämä renkaan oletettu elinikä.

”Keskitymme nastan kehittämiseen ja huolehdimme hyväksymisprosessista. Me hoidamme osamme. Meiltä löytyy kokonaisvaltainen paketti. Kerro toiveesi, me toteutamme sen avaimet käteen -periaatteella”, Eero Mäkitalo kehottaa.

Ja mitä tulee uuden nastan kehitystyöhön, se on hyvässä vauhdissa. Uuden nastan lanseerausta voimme odottaa lähitulevaisuudessa.

Turvallista ajamista
vuodesta 1964

Scason on yksi maailman suurimmista nastavalmistajista. 1980-luvulla tuotekehitystämme vauhdittivat innovaatiot ja testit sen aikaisilla ralliautoilla. Nykyisen perheyrityksen omistuspohja syntyi vuonna 1992. Tämän jälkeen globaali menestystarinamme nastavalmistajana henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen sekä raskaiden työkoneiden renkaisiin on jatkunut ja kehittynyt vahvasti.